Értékhatár korlátozás logikai kimenetekkel STL-ben


Ez a blokk a "határérték korlátozás STL-ben" c. írásban szereplő bokk módosított változata.

A blokk funkciója:
Megadunk két határértéket. Egy minimumot és egy maximumot. Van egy Value bemenete, amin megkapja a korlátozni kívánt értéket. Az Out kimeneten pedig olyan érték jelenik meg, ami mindenképpen a megadott korlátok között van. Rendelkezik továbbá két határérték jelző logikai típusú kimenettel is: LL (lower limit) és UL (upper limit).
Ha a bemenet a határértékek között van, akkor Value változatlanul megjelenik a kimeneten. Ilyenkor LL és UL kimenet állapota is logikai nulla.
Ha a bemenet kisebb vagy egyenlő az alacsonyabb határértékkel, akkor a kimeneten az alacsonyabb határérték jelenik meg és LL állapota logikai 1 lesz (UL=0).
Ha a bemenet a magasabb határérték fölött van, vagy azzal egyenlő, akkor a kimenet a magasabb határértékkel lesz egyenlő és az UL kimenet lesz logikai 1, az LL pedig 0.
Ha a két határérték azonos és ezzel egyenlő a Value bemeneten érkező szám is, akkor LL és UL kimenet is aktív lesz (logikai 1).A blokk változói:
Az alábbi táblázatból látható, hogy ez is integer típusokkal dolgozik.
Real vagy DInt típusra egyszerűen átalakítható. Csak a változódefinícióknál kell kicserélni a típust, és az összehasonlító műveleteket kell lecserélni a típusnak megfelelőre.
>I helyett >D vagy >R stb...A blokk STL forrása